Fjernundervisning og videokonference i Google Hangouts Meet

OBS: Vi anbefaler at bruge Google Chrome som browser. Bruger du en anden browser, vil du måske blive bedt om at downloade et plugin. Du skal installere dette plugin  (åbn fra din computer som administrator) eller skifte browser. Vi anbefaler sidstnævnte løsning. 

Opret mødet på meet.google.dk

Den letteste måde at planlægge et møde eller en mindre undervisningsgang i Hangouts Meet er direkte på siden:

1. Gå til meet.google.com

2. Klik på "Deltag i et møde, eller start et nyt"

3. Du vil nu blive bedt om at give dit rum et navn. OBS! Det skal du ikke. Lad i stedet feltet stå tomt, så rummet ikke efterfølgende kan søges frem via navnet. På denne måde bliver rummet privat. Hvis du navngiver rummet vil mødelinket ikke fungere når du fremsender! Dette er en ændring Google har lavet for at forhindre at mødelinks sendt til mange kan tilgås efterfølgende.

Klik fortsæt.

4. I adressefeltet øverst i browseren finder du nu linket til rummet

Det er dette link (se ovenfor), du skal dele med dine studerende i itslearning, så de kan finde møderummet. I vil altid kunne mødes i samme rum igen, også selv om det har været lukket, så længe I bruger samme link, og der ikke er gået mere end 90 dage siden sidst.

5. Tjek nu dine indstillinger.

Klik på de 3 prikker i hjørnet af videoeksemplet for at tjekke indstillingerne for lyd og video.

Husk at acceptere, hvis du bliver spugt, om din browser må få adgang til dit webcam og din mikrofon.

6. Når du er klar, klikker du på "Deltag nu"

7. Nu får du en dialogboks med information om mødet:

Deltag IKKE i Meet-møderummet med telefon via det (US) telefinnummer der er oplyst! Der bliver ringet til USA for deltagelse og det kommer til at koste penge!

Vil man deltage i et Meetmøde fra sin telefon, så download Hangout Meet app'en. Husk at deltage via din UCL Google konto. Her er det muligt at oprette et nyt møde og deltage via en mødekode eller kaldenavn.

Skriv bogstaverne/mødekoden (10 bogstaver)der står efter /-stregen. (Man behøver ikke indtaste de 2 bindestreger)

Klik på knappen Deltag i møde.

Optag videomødet

I menulinjen nederst til højre  er der tre prikker - klik på dem

Et vindue foldes ud med nogle muligheder

Vælg optag mødet. Du skal give dit samtykke, inden optagelsen starter.


Du stopper optagelsen samme sted, altså menuen via de tre prikker. Der er ikke mulighed for at sætte optagelsen på pause.


Når optagelsen er klar på dit Drev, modtager du en e-mail.

Du kan klikke på linket i mailen for at komme til din optagelse, men der er også automatisk oprettet en mappe kaldet Meet Recordings til dine optagelser på dit Drev.

Videofilen kan deles med dine studerende på samme måde, som du deler andre filer i itslearning. Læs mere om fildeling her.

Prøv at holde dine optagelser på 15-20 minutter. Hvis du laver lange optagelser, fx 60-90 minutter, kan det give tekniske problemer (fx at den delte skærm ikke kommer med i optagelsen), og der kan være flere timers ventetid, før filen er klar til deling på dit Drev.

Hvis det drejer sig om, at du gerne vil optage dit oplæg, så overvej i stedet at forberede dit oplæg som en video. Læs mere om video og skærmoptagelse her.

Når mødet er startet

Inde i selve mødet har du flere muligheder:

1. Tænd/sluk for din mikrofon

2. Forlad mødet

3. Tænd/sluk for dit webcam

4. Del din skærm med de andre deltagere (enten hele din skærm eller et udvalgt vindue)

5. Find flere indstillinger ved at klikke på de 3 prikker

I øverste højre hjørne kan du klikke for at finde en liste over deltagerne eller skrive i chatten.

Gittervisning: Hvis du frem for at have én fremhævet deltager (og mange mindre billeder af øvrige deltagere i højre side) hellere vil se alle mødedeltagere i en gittervisning, er der mulighed for at installere et plugin i Google Chrome. Læs mere her.

Bevar overblikket, når du præsenterer indhold

Når du præsenterer indhold på Google Hangouts Meet, har du ikke det samme overblik over rummet, som når du er på med billede og lyd. Dette kan løses ved at deltage i dit eget møde fra et nyt vindue, så du har kontrol over din præsentation på den ene halvdel af skærmen (1) og overblik over rummet på den anden halvdel (2)

1. Når du har oprettet dit Google Meet (se vejledning), vælger du "Præsenter nu" og herefter "Et vindue" eller "En Chromefane"

2.     Vælg det vindue du vil dele og Del-knappen bliver aktiv(blå) - klik på den blå Del-knap og du får mulighed for at vise dele indholdet på Google Meet

3.     Åben dit møderum igen, og du burde nu have mulighed for at vælge din præsentation. Vælg den og klik "Del"

4.     Din præsentation er nu delt (dette markeres med en lille notifikation nederst på skærmen)

5.     Træk din præsentation helt over i en af siderne på din skærm for at dele skærmen i 2

6.     Vælg dit møderum som det vindue, du vil have på den anden den af skærmen.

Faciliter gruppearbejde i Google Hangouts Meet

Med din UCL-konto har du mulighed for at oprette flere møderum, som de studerende kan anvende til gruppearbejde. Brug vejledningen til at oprette møde i Google hangouts Meet og gem løbende de links, der bliver genereret (eventuelt i et Google Docs).

Hvis du har deltagere, der ikke har en UCL-konto, er det nødvendigt, at du går ind i hvert enkelt rum og lukker deltagerne ind, idet det kun er ejeren af rummet, der kan lukke deltagere ind, og eksterne deltagere uden UCL-login ikke selv kan oprette rum.

Hver gang du opretter et møde, bliver der genereret et nyt unikt link. Hvis man tilgår et møde via samme link, ender man derfor i samme rum.

Bemærk: Der kan opstå problemer med lyd og billede, hvis man er i flere rum på samme tid, så mind gerne de studerende om, at de skal have et rum åbent ad gangen.