Sådan optager, redigerer og deler du en video i Adobe Connect

Updated Nov 06, 2019

Både via c.deic.dk og i den integrerede Adobe Connect er der i den integrerede udgave mulighed for at optage og efterfølgende redigere et møde. Redigeringen er ikke påkrævet, men der er både mulighed for at anonymisere optagelse og gøre den lettere at navigere rundt i.

Når du er Host og har åbnet møderummet, kan du under Meeting finde Record Meeting.

  1. Her kan du give din optagelse en titel. Som standard navngives den efter møderummets navn + et tal
  2. Her kan du skrive en beskrivelse af optagelse eller efterlade feltet blankt.

Nu kan du i øverste højre hjørne se, at mødet bliver optaget. Du har mulighed for at:

  • Sætte optagelsen på pause (og starte den igen)
  • Stoppe optagelsen

Hvis vinduet fra skærmbilledet forsvinder, kan du få det frem igen ved at trykke på den runde, røde optageknap.

Når du trykker Stop Recording, stoppes optagelsen, og optagelsesvinduet lukker.

Sådan finder og redigerer du din video

Hvis du bruger Adobe Connect integreret i itslearning, kan du læse videre her

Fra c.deic.dk gør du følgende:

  1. Vælge Meetings og find dit møderum på listen
  2. Inde i møderummet vælger du Recordings
  3. Klik på pilen ud for Actions og vælg Edit Recording

Videoredigeringen åbner i et nyt vindue. I nederste venstre hjørne kan du bl.a. tilføje bogmærker i din video, så det bliver lettere for studerende at navigere i videoen. Det er også muligt at klippe i videoen.

Du kan finde andre nyttige indstillingerne under Settings

  1. Sæt kryds her for at skjule deltagernes navne i optagelsen og derved anonymisere klippet
  2. Her har du mulighed for at skjule dele af skærmen, som måske ikke er relevante for dem, som ser klippet. Du kan fx helt skjule chatten eller derltagerlisten

Del din optagelse

For at dele din optagelse med studerende eller andre deltagere, skal du finde optagelsens URL og sende den til deltagerne.

Du finder optagelsens URL ved at følge stien:

Meetings > Klik på møderummet > Recordings > Klik på optagelsens navn

Linket kan deles i en mail, i itslearning eller som du ønsker.

Optagelser fra Adobe Connect er interaktive og føles næsten som at være med til mødet. Hvis der fx er indsat en sektion med delte filer, vil man også kunne downloade dem fra optagelsen. Denne teknik betyder, at optagelsen fungerer bedst, hvis den åbnes fra en PC eller Mac. Det anbefales ikke at se optagelserne fra en smartphone eller tablet.

Previous Vejledning Når du skal invitere deltagere til et Adobe Connect møderum

Har du brug for hjælp?

Kontakt IT-service