Af og til opstår spørgsmålet, ”hvorfor finder tekstligheden ikke denne kilde….”?
Som udgangspunkt er det vigtigt, at du som underviser altid bruger din sunde fornuft. Den procentsat der findes i WISEflow vil altid kun være vejledende og en pejling af, om der kan være tale om plagiat.
Den mere tekniske forklaring på hvordan tekstligheden findes og aflæses i WISEflow er, at der er begrænsninger for, hvad tekstligheden kan aflæse og bruge til sammenligning i plagiatkontrol. Der kan være flere årsager til, at kilder ikke findes. De mest almindelige årsager er nedenstående:
- Visse bøger er uploadet til internettet som billedfiler, hvilket tekstlighed ikke kan aflæse.
- Nogle tekster kan være krypterede, hvilket betyder, at man kan kopiere teksten, men hvis man indsætter teksten, vil man se, at der er mange specielle tegn.
- Tekster der er bag en betalingsmur eller en hjemmeside, som kræver login eller accept af cookies for at vise teksten, kan ikke aflæses af tekstlighed.
- Tekstligheden kan kun kan læse det, der står på hjemmesiden og ikke det, der står i en pdf, som der er henvist til på siden. PDF’en downloades lokalt, så tekstligheden aflæser ikke indholdet af den, men kun det der står inde på selve hjemmesiden.
0 Kommentarer
Tilføj kommentar