UCL Guides DK

Sådan kender man forskel på en distributionsliste og en fællespostkasse

Opdateret

Det er vigtigt at kende forskellen på fællespostkasser og distributionslister, så man sender mails til de(n) korrekte modtager(e).

Distributionslister

En distributionsliste er en liste med flere personer/modtagere. Hvis man sender til en distributionsliste, bliver der sendt en mail til hver enkelt person på listen.

Distributionslisterne styres af data fra ESAS. Læs mere om distributionslister her.

I UCL kan man kende distributionslister på, at de begynder med _ (underscore), her fx _Informationen (_informationen@ucl.dk).

Sender man til en distributionsliste, kan alle modtagerne svare afsender, uden nødvendigvis at kunne se hinandens svar (alt efter om der vælges "svar afsender" eller "svar alle".

Hvis man ved en fejl sender til en distributionsliste, kan man risikere at sætte en kaskade af mails i gang, hvor mange modtagere vælger "svar alle" og beder om at blive fjernet fra mailkorrespondancen.

Fællespostkasser

En fællespostkasse er en postkasse, som flere personer har adgang til. Hvis man sender til en fællespostkasse, bliver mailen sendt til fællespostkassen, og de personer, der har adgang til postkassen, kan se mailen i den fælles postkasse.

Fællespostkasser begynder IKKE med _ (underscore), her fx NBA-information (NBA-information@ucl.dk).

Når flere samarbejder om at besvare mails i en fællespostkasse, flytter man typisk mails til en anden mappe end indbakken, når man har besvaret dem. På den måde kan alle med adgang til postkassen se, om en mail er blevet besvaret.

0 Kommentarer

Tilføj kommentar

Send mig en email når nogen besvarer denne kommentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Forrige Vejledning Kør Outlook i sikker tilstand
Næste Vejledning PowerPoint med UCL tema
Har du brug for hjælp? Kontakt IT-service