UCL Guides DK

Hvorfor får jeg en fejl, selv om jeg sender til en korrekt adresse?

Opdateret

Outlook husker de personer, mailadresser og distributionslister, man tidligere har skrevet til. Når man i Til-feltet begynder at skrive et navn eller en mailadresse, kommer Outlook med forslag ud fra de huskede personer, mailadresser og distributionslister.

Nogle gange kan man opleve, at man får en fejl, når man forsøger at sende en mail til en adresse, som Outlook har husket, selv om mailadressen faktisk er korrekt.

Derfor opstår fejlen - den tekniske forklaring

Fejlen opstår, hvis modtagerens mailkonto eller en distributionsliste af én eller anden grund er blevet slettet og genoprettet (med samme mailadresse). Det kan fx ske, hvis en ansat er registreret med forkert slutdato i Medarbejderdatabasen og derfor bliver slettet og genoprettet. For distributionslister kan det ske, hvis listen af tekniske årsager skal slettes og genoprettes, fx hvis distributionslistens indhold skal styres af en anden post i databasen.

Når dette sker, er mailadressen og det, som brugeren ser, uændret, men teknisk set er kontoen en anden. Derfor opfatter Outlook den gamle og den nye konto som 2 forskellige konti, selv om mailadressen er den samme, og derfor får man en fejl.

Sådan løser man det

Når fejlen opstår, løser man det ved at slette den gemte mailadresse i Outlook. Det skal hver enkelt bruger gøre, da informationen er gemt lokalt på den enkelte pc.

Skriv navn eller mailadresse i Til-feltet på den adresse, der fejler. Her har jeg søgt på Lars og får vist flere gemte adresser. Hold musen hen over den mailadresse, der skal slettes, og klik på krydset i højre side for at slette.

Klik nu på Til-knappen for at åbne adressebogen.

Fremsøg  og vælg personen i adressebogen.

Nu bliver den nye adresse/konto husket i Outlook.

0 Kommentarer

Tilføj kommentar

Send mig en email når nogen besvarer denne kommentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Forrige Vejledning Distributionslister - hvem er på listen?
Næste Vejledning Kør Outlook i sikker tilstand
Har du brug for hjælp? Kontakt IT-service