UCL Guides DK

Admin By Request

Opdateret

På alle UCL PC'er er der installeret ”Admin by Request”.  ”Admin by Request” sørger for at brugeren selv er lokal administrator på PC'en, men skal aktivt aktivere funktionen, når der er behov for dette. Dette skal bruges ved installation af nogle programmer.

Når du installere programmer på dinPC vil du af og til opleve at du bliver bedt om at indtaste administratorbrugernavn og administrator password.

For at blive administrator på din PC skal du trykke på den grønne cirkel i nederste højre hjørne på skrivebordet. Dette skal du huske at gøre INDEN du starter installationen af et program.

Hvis du ikke kan finde den grønne cirkel her, skal du trykke på pilen der peger opad  i nederste højre hjørne på skrivebordet og så vil den ligge der.

Når du har trykket på den grønne cirkel skal du trykke på "Anmod om administrator adgang" Så kommer denne boks frem hvor du bliver spurgt om du vil anmode om administratoradgang nu? Her trykker du på "Ja"

Nu vil der i nederste højre hjørne dukke denne boks op. Den oplyser at du har administratoradgang i 30 minutter. Dette betyder at du skal have startet installationen af programmet inden for 30 minutter. Du kan anmode om administrator adgang flere gange i træk, så udløber tiden, anmoder du blot igen.

Når administratoradgangen er startet og du ved installation af et program bliver bedt om et administratorbrugernavn og administratorpassword, så vil du nu kunne indtaste dit UCL brugernavn og adgangskode.

Næste Vejledning Adobe programmer - kun for ansatte
Har du brug for hjælp? Kontakt IT-service