Sikkerhedsforanstaltninger i Zoom-mødet

Updated Mar 01, 2021

For at øge sikkerheden i Zoom skal man foretage nogle indstillinger

Hvis man går ind i mødet og sætter indstillingerne før den pågældende dag, er det vigtigt at man lige inden selve mødet starter tjekker at indstillingerne står rigtigt.

Bemærk! Man skal være "Host" i mødet for at kunne sætte indstillingerne.

Fjerne deltageres rettigheder

  1. Gå ind i Zoom mødet
  2. Tryk på Security
  3. Fjern flueben ud for alt andet end "chat"

Således har deltagere ikke mulighed for at:

  • Dele skærm
  • Ændre navn
  • Tale ("unmute")
  • Starte deres webcam

Dvs. at det eneste deltagerne skal kunne i mødet, er at bruge chat-funktionen.

I tilfælde af ubuden gæst

Hvis man vurderer, at der er en deltager i mødet, som ikke er med til mødet af de rigtige årsager, så bør man gøre følgende 3 ting:

1. Begrænse chatten

Man kan låse chatten til at deltagere kun kan chatte med mødets "Host". På denne måde skåner man de andre deltagere fra en ubuden gæsts drillerier.

  1. Tryk påChat

Chatten åbner nu i højre side af skærmen.

 

Gå ned i bunden af chat-vinduet og

  1. Tryk på de tre prikker
  1. Vælg Host only
2. Lås mødet

Når man låser mødet, kan der ikke komme nye deltagere ind i rummet.

  1. Klik på Security
  2. Vælg Lock Meeting
3. Smid deltager ud
  1. Hold musen over deltagerens navn på deltagerlisten
  2. Vælg knappenMore
  1. Vælg Remove

Den ubudne gæst er nu fjernet fra mødet og fordi mødet er låst, kan vedkommende ikke komme ind i mødet igen.

Hvis en deltagere/studerende er blevet "smidt" ud(removed), også selv om det var et uheld, så er det ikke muligt at komme ind i mødet igen, før det er genstartet. Det tæller som en "bortvisning" og gælder den aktuelle mødesession.

Så det bør være nok at lukke mødet, for derefter at starte mødet igen og vedkommende kan igen deltage i Zoom-mødet.

 

Da den eneste funktion deltagerne har, er at skrive i chatten, skulle det gerne være nemt at gennemskue hvilket navn der tilhører den deltager, der ikke længere skal være i mødet.

Åbn deltagerlisten:

  1. Klik på Participants

Fjerne muligheden for at "tegne" ovenpå, når der deles skærm eller whiteboard.

Del skærmindhold via Share Screen

  1. Ved at holde cursoren hen over You are screen sharing, foldes menuen ud

2.     More
3.     Disable Annotation for Others

Previous Vejledning Zoom Help Center
Next Vejledning Gemme zoommødets chat automatisk

Har du brug for hjælp?

Kontakt IT-service