UCL Guides DK

Feriedage - planlægning

Opdateret Jul 06, 2021

På en UCL-pc kan Smartklik åbnes via UCL Programmer - 1. Fælles programmer - ucl.smartklik (pc'en skal have forbindelse til UCL's netværk, dvs. enten fysisk være på UCL eller via VPN).

Man kan tilgå Smartklik fra en ikke-UCL-pc eller Mac via linket https://ucl.smartklik.dk/. Det kræver dog, at man har forbindelse til UCL's netværk via VPN. Se vejledning til VPN her.

I Smartklik planlægger man ferie under "Ferie & fravær". Klik på den grønne cirkel med palmen i venstre side af vinduet.

Oversigt

Når man vælger Ferie & fravær, vises først siden Oversigt. Siden indeholder:

 1. Overførsler & udbetalinger
  Her ses feriedage, du har bedt om at få overført eller udbetalt, som enten afventer godkendelse eller er afvist.
 2. Planlægning
  Her ses de poster, du har planlagt, sendt og afventer godkendelse af, afviste, samt hvis du har fået varslet fravær.
 3. Vejledning
  Her er kort beskrevet regler for overførsel og udbetaling af feriedage og særlige feriedage.
 4. Saldioversigt
  Her kan du se din saldo for de enkelte typer af fravær, de dage/timer du har planlagt, og antallet af dage/timer du mangler at planlægge.
 5. Fraværende medarbejdere
  Her kan du se, hvis nogle af dine kolleger er fraværende af andre årsager end ferie.
 6. Ferierende medarbejdere
  Her kan du se, hvis nogle af dine kolleger afholder ferie.
Hvordan planlægger jeg feriedage?

Man planlægger ferie ved at vælge Feriekalender under Ferie & fravær. Find den ønskede måned i kalenderen. Klik med musen på den grønne bjælke "Ferie". Hold højre musetast nede og træk den grønne bjælke over på den ønskede dag i kalenderen.

Hvis man skal holde mere end 1 dags ferie, fx hele ugen, trækker man blot i siden af den feriedag, man lige har placeret. Der kommer en lille pil, når man holder musen hen over enden af ferieblokken.

Bemærk, at man kun kan trække i højre side af blokken, så man skal placere blokken på den første dag og derefter trække hen til sidste dag.

Hvis man skal holde ferie i flere uger, trækker man bare enden af blokken til den sidste feriedag. Smartklik markerer også ferie i weekender og på helligdage, men der trækkes ikke ferie for disse dage.

Når man er færdig med at planlægge ferie, skal det sendes til godkendelse. Klik på den grønne knap Afsend.

Når den planlagte ferie er afsendt til godkendelse, bliver den grønne blok i kalenderen stribet. I blokken Planlægning kan man se, hvor mange ferieregistreringer der afventer godkendelse.

Hvordan ændrer jeg planlagte feriedage, som ikke er sendt til godkendelse?

Feriedagene kan flyttes til et andet tidspunkt ved at klikke på blokken, holde venstre musetast nede og trække til det nye tidspunkt.  

Man kan slette planlagte feriedage, der endnu ikke er sendt til godkendelse. Klik på den planlagte ferie i kalenderen og vælg Slet.

Klik Ja for at bekræfte sletningen.

Hvordan ændrer jeg planlagte feriedage, som er godkendt?

Når man har sendt ferie til godkendelse, kan man ikke ændre det, før det er godkendt. Når feriedage er godkendt, kan de slettes via Tidsregistrering, og man kan derefter lave en ny ferieplanlægning.

Vælg Tidsregistrering (ikonet med vækkeuret), Reg. af opg./timer - Opgaver & timer.

Find den godkendte feriedag i oversigten. Marker dagen (1,00) og tryk Delete. Tryk derefter på Afsend uge for at sende ændringen til godkendelse hos din leder. Feriedagen vil stadig figurere som godkendt i Feriekalenderen, indtil din leder har godkendt sletningen.

Hvordan ændrer jeg planlagte feriedage efter dato for afholdelse?

Hvis man alligevel ikke kan afholde planlagte feriedage, og registreringen ikke ændres før dato for afholdelse, skal din leder først slette de planlagte feriedage.

Derefter kan ferien ændres via Feriekalender.

Forrige Vejledning Fjern publiceret dokument
Næste Vejledning Særlige feriedage - planlægning
Har du brug for hjælp? Kontakt IT-service