Breakout Rooms i Zoom

Updated Sep 29, 2020

Breakout Rooms i et Zoom-møde gør det muligt at dele en større gruppe op i mindre grupper, hvor underviseren som Host stadigvæk kan besøge grupperne og kalde grupperne tilbage i plenum igen.

Det er muligt at oprette op til 50 Breakout Rooms med i alt 200 deltagere.

Zoom Breakout Rooms i klienten

Breakout Rooms oprettes direkte i mødet

Start Zoom-mødet - New Meeting

I menuen findes Breakout Room. Hvis den er gemt, så er Breakout Room placeret under More

Zoom kan oprette Breakout rums.  Opret det ønskede antal breakout rooms. Tildel deltager automatisk, manuelt eller lade deltagerne selv vælge  breakout room.

1 Option

Som Host af Zoom mødet, så kan følgende vælge:

 

  • Allow participants to choose room
  • Allow participants to return to the main session at any time
  • Automatically move all assigned participants into breakout rooms
  • Breakout rooms close automatically after: XX minutes. Er denne funktion valgt er det muligt selv at bestemme tiden
  • Notify me when the time is up - få en notifikation når tiden er ved at være udløbet
  • Countdown after closing breakout room - Er denne funktion valg er det muligt selv at bestemme tiden

2 Recreate

 

  • Assing automatically
  • Assign manually
  • Let participants choose room

3 Add a Room

Under de enkelte Rooms er det muligt at rename, Delete og Assigne

4 Open All Rooms

Her er der mulighed for at sende en besked til alle rum

 

  1. Broadcast Message to All
  2. Skriv en besked til alle og tryk på Broadcast.
  3. Close All Rooms

Ønskes en anden fordeling i de oprettede Breakout Rooms, så vælg Recreate.

Join Room

Vælger man at joine et Breakout Room bliver man  automatisk flyttet til det ønskede Breakout Room

Bliver man flyttet til det ønskede Breakout Room

Ønsker man at forlade et Breakout Room - klik på Leave Breakout Room

Nu vender man tilbage til Zoom-møderummet

OBS! Navngiv ikke Breakout Rooms med mere end 8 karakterer. Længere navne kan ikke ses i oversigten af Breakout Rooms, når deltagere skal flyttes fra en Breakout Room til et andet,

Når du som underviser vil "kalde" deltagerne tilbage til plenum gøres der under Options

Der er flere indstillingsmuligheder i forbindelse med Breakout Rooms, der er anvendelig i online undervisningen med mange studerende..

Zoom Breakout Rooms pre-assign i Web

Gå på ucldk.zoom.us og foretag nogle indstillinger.

Vælg Meetings

Scroll ned til Meeting Options

Gem oplysningerne.

Pre-assign deltagere inden Zoom-mødet skal afholdes kan gøres på to måder.  manuelt via +Create Room eller via en Import from CVS.

+ Create Rooms

Klik på + Create Rooms

Nu kan Breakout Rummets deltagere tildeles ved at skrive deltagernes navn, som vil vises i en liste

Herefter kan flere Breakout Rooms oprettes på samme måde som ovenstående.

Det er muligt at foretage ændringer

  1. Deltagere kan flyttes til andre Breakout Rooms
  2. Deltagere kan fjernes helt fra Breakout Rooms

Man kan altid ændre på Breakout Rooms der er pre-assign

  1. Tryk på Edit og foretag ændringer, hvis der er behov.
Import from CVS

Er der mange studerende til en undervisning og dermed til Breakout Rooms, så kan man på forhånd pre-assigne Breakout Rooms og deltagere via import fra en CVS-fil.

Det kræver en CVS fil med Breakout Rooms navn og e-mail.

 

Download template

Udfyld skabelonen med de ønskede oplysninger.

Gem skabelonen som en CVS(semikolonsepareret)  

  1. Drag & Drop din CVS-fil  
  2. Brows frem til filen på din computer

Gem

Dine Breakout Rooms er nu oprettet i Zoom

Gem

Herefter vil dine Pre-assign Breakout Rooms være tilgængelig, når det planlagte Zoom-møde finder afsted.

Pre-assign af Breakout-Rooms via e-mail-adresser fungerer, men du skal recreate Breakout-Rooms lige inden du åbner dem. Recreating efter at alle er flyttet til Breakout Rooms sparker dem alle ud i Breakout Rooms, så hvis flere deltagere siver ind i mødet(kommer for sent), efter at du har åbnet Breakout Rooms, skal du tildele dem manuelt.

Previous Vejledning Brug PowerPoint som en virtuel baggrund i Zoom-møder
Next Vejledning Flere møderum - med alternative hosts

Har du brug for hjælp?

Kontakt IT-service