UCL Guides DK

Brug en virtuel baggrund i Zoom

Opdateret

Mens det er hyggeligt at få et blik ind i folks stuer, gæsteværelser og klædeskabe, så kan der være tidspunkter, hvor man gerne vil fremstå mere professionel, når man mødes eller afholder undervisning eller eksamen i Zoom. Her kan en virtuel baggrund være en god løsning.

Tip: Virtuelle baggrunde fungerer bedst, hvis din naturlige baggrund er ensartet og uden for mange forstyrrende elementer.

Vær opmærksom på, at det ikke er tilladt for studerende at benytte en virtuel baggrund i eksamenssituationer.

Start med at åbne klienten. På Hjem-skærmen klikker du på tandhjulet i øverste højre hjørne for at åbne indstillinger.

I indstillingerne vælger du undermenuen Virtual Background

Her ligger der nogle standardbaggrunde fra Zoom. Hvis du vil bruge et billede fra din computer, skal du klikke på det lille kryds, vælge "Add image" og finde en billedfil.

Resultatet bliver bedst, hvis du vælger et billede i 16:9-format, fx 1280 x 720 eller 1920 x 1080 pixel.

"Mirror my video" er sat til som standard, og det er fint. Det giver dig den bedste oplevelse, og det påvirker ikke, hvordan andre deltagere ser dit billede.

Når du har valgt din baggrund, er du klar til at deltage i dit møde eller afholde din aktivitet.

Når du har sat virtuel baggrund på og er alene i dit møderum, kan det ligne, at det hele ikke kommer med, at den zoomer lidt ind. Men sådan ser det kun ud i din ende. Andre deltagere ser hele baggrunden.

Det er også muligt at skifte virtuel baggrund eller slå den fra, mens du er i dit møderum. Det gør du ved at klikke på pilen ud for video-knappen og vælge "Choose Virtual Background".

Forrige Vejledning Zoom - Avancerede funktioner
Næste Vejledning Test af lyd og billede i Zoom
Har du brug for hjælp? Kontakt IT-service