UCL Guides DK

Sådan går du til skriftlig hjemmeprøve via WISEflow og Zoom - Studerende

Opdateret

De skriftlige stedprøver erstattes ved dette semesters prøver overvejende med skriftlige hjemmeprøver, og det sker pga. smitterisikoen ved COVID-19. Det er vigtigt, at du som studerende kender til og forstår de gældende retningslinjer. Læs mere her:

Retningslinjer for skriftlige hjemmeprøver hos UCL

Selve den skriftlige eksamensopgave skrives på din computer og afleveres i WISEflow, men undervejs vil en eksamensvagt jf. retningslinjerne følge med via Zoom for at sikre, at eksamen foregår korrekt, og at du og dine medstuderende undervejs kun har adgang til lovlige hjælpemidler. Derfor er det en del af eksamen, at du under hele prøven er til stede online i det Zoom-rum, du bliver henvist til.

Find linket til Zoom-rummet i WISEflow og log ind

Studieservice vil sørge for, at du i WISEflow kan finde linket til dit Zoom-rum samt det password, du skal bruge til at komme ind.

Vi anbefaler at downloade og installere Zoom klienten

Uanset om du deltager via klienten eller browserudgaven, er det afgørende, at du logger ind med dit UCL-login (WAYF). Ellers kan du ikke få adgang til Zoom-rummet.

Hvis du tidligere har brugt Zoom med en gratis bruger, som du oprettede med din UCL-mail, skal du slette denne gratis bruger, inden du kan deltage i Zoom i UCL-regi. Læs mere her:

Sådan sletter du din gratis Zoom-konto

Når du har åbnet klienten, vælger du Sign in

I næste vindue vælger du Sign in with SSO

Nu bliver du spurgt til domæne, og her skriver du "ucldk" og trykker Continue

Nu åbnes et browservindue, hvor du skal logge ind med dit UCL-login (WAYF). Det er muligt, at du automatisk er logget ind.

Efter loginprocessen vil du møde et pop-up vindue, som beder dig åbne Zoom. Klik på Åbn Zoom Meetings

Din Zoom klient åbnes nu automatisk, og du er logget korrekt ind.

Vent i venteværelset og vær klar med dit billed-ID

Jf. retningslinjerne skal du være ankommet i Zoom-rummet senest 60 minutter inden prøvestart. Rummet vil være beskyttet af en adgangskode. Denne kode vil fremgå i WISEflow sammen med linket til rummet. Indtast koden og tryk på Join for at komme ind.

Du kommer dog ikke direkte ind i rummet, men lander i et virtuelt venteværelse. Eksamensvagten kan sende beskeder til alle i venteværelset, men du kan ikke besvare dem.

Herfra vil eksamensvagten lukke dig ind, når det er tid. Du vil blive bedt om at identificere dig med billed-ID samt at vise lokalet frem, som du sidder i. For mere information om dette, se retningslinjerne for skriftlige hjemmeprøver.

Når du kommer ind i rummet, vil din mikrofon automatisk være slukket, da du ikke skal sige noget i løbet af den skriftlige prøve.

Zoom under prøven

Under eksamen vil du typisk arbejde i andre programmer og kan derfor ikke følge med i Zoom. Ikke desto mindre skal du sikre dig, at dit webcam til alle tider er tændt, så eksamensvagtens kan se dig.

I chatten vil du udelukkende have mulighed for at skrive til eksamensvagten. Andre funktioner i chatten er slået fra, da det ikke er tilladt at kommunikere med andre prøvedeltagere under prøven. Din kommunikation via chatten med eksamensvagten er privat, så andre prøvedeltagere kan ikke se med.

Jf. retningslinjerne må du undervejs kontakte eksamensvagten vedrørende:

  • Spørgsmål til rammerne for prøven
  • Tekniske problemer
  • Ønske om at gå på toilettet (kun en studerende ad gangen)

Mere information herom findes i retningslinjerne.

Forrige Vejledning Retningslinjer for skriftlige hjemmeprøver hos UCL
Næste Vejledning Retningslinjer for online mundtlig prøve hos UCL
Har du brug for hjælp? Kontakt IT-service