UCL Guides DK

Video og skærmoptagelse som led i online undervisning

Opdateret

Som alternativ til almindelig teoriundervisning kan det virke oplagt at lave en online forelæsning, altså et webinar. Men sommetider er en video eller skærmoptagelse et lige så godt alternativt, som også også kan støtte brugen af asynkrone aktiviteter. Du laver altså en type flipped learning.

Lav en optagelse direkte i PowerPoint

Med PowerPoint er det faktisk muligt at lave en opdagelse direkte i programmet, hvor du taler hen over dine slides. Det er en oplagt og fleksibel mulighed, hvis du vil formidle noget stof til dine studerende, som de kan tilgå efter behov.

Vi anbefaler, at du ikke laver videopræsentationer, som er længere end 30-45 minutter. Selv hvis du skal formidle noget, som tager længere tid, er det bedst at skære det over i flere mindre videoer, evt. emneopdelt.

En fordel ved denne metode er, at din lyd bliver optager direke i præsentationen, som derefter kan lægges til de studerende. Det er altså ikke nødvendigt at konvertere det til en videofil.

Find vejledning til at lave optagelser i PowerPoint her.

Lav en skærmoptagelse med et andet program

Hvis du skal vise andet i videoen en bare din PowerPoint-præsentation eller generelt foretrækker andre programmet til skærmoptagelse, er det bestemt også en mulighed. Vi anbefaler Screencast-O-Matic, men der findes også andre programmer og online værktøjer, fx recordscreen.io. Brug bare et program, som du er tryg ved.

Se her, hvordan du laver en skærmoptagelse med Screencast-O-Matic fra Studietube og deler den med dine studerende via et link i itslearning.

Sådan deler du videofiler (MP4) fra din computer

Hvis du har brugt noget andet software til at lave en skærmoptagelse, har du måske nu en video på din computer i MP4-format. For at sikre at itslearning ikke bliver langsomt eller overbelastet beder vi om, at du ikke uploader din video direkte til itslearning. I stedet skal du gemme video i VideoTool eller på Google Drev og dele derfra via et link.

Forrige Vejledning Hvis itslearning er langsomt eller nede
Næste Vejledning GDPR og optagelse af online undervisning
Har du brug for hjælp? Kontakt IT-service