UCL Guides DK

Studietube

Opdateret

Studietube er en digital værktøjskasse der understøtter multimodal undervisning.

Værktøjerne er en mulighed for at producere andet indhold til online undervisning end "flade" filer.

Hvorfor virker Screencast ikke?

Hvis du får en fejl i Screencast, skal du geninstallerer. Følg denne vejledning

På Studietube kan du både producere portfolier og logbøger, redigere videofilm og billeder, skabe præsentationer, mindmaps, blogs, wikier, podcasts, skærmoptagelser og meget mere. Studietube tilbyder en enorm varietet i forhold til at vælge format eller form til dit indhold.

Studietube giver dig fuld adgang til, at skabe og producere i over 20 online værktøjer. Du får ubegrænset plads, så du let kan dele med underviserer og medstuderende.

Uanset hvad du arbejder på eller hvor og hvornår, så har du adgang via dit WAYF-login. 

Studietube fra itslearning

Du kan tilgå Studietube fra itslearning. I topmenuen er der direkte link til Studietube

Herefter skal du log ind med din WAYF-bruger

Herunder har vi listet alle de digitaleværktøjer som Skoletube tilbyder. Til hver værktøj er trin-for-trin videovejledninger der klart og præsist viser, hvordan du anvender en specifik funktion.

Video- og lydredigering

I denne sektion finder du guides til forskellige video- samt lydredigeringsprogrammer.

Værktøj Beskrivelse + vejledning
WeVideo Redigering af video/produktion af video på web, tablet og smartphone. WeVideo på Skoletube er uden tvivl det bedste online videoredigeringsværksted i verden. Det kan utrolig meget, men er samtidig enkelt og brugervenligt.
https://skoletubeguide.dk/project/wevideo/
Screencast Med Screencast får du både en skærmoptager og et redigeringsprogram. Optag din skærm, dig selv eller begge dele på en gang.
https://skoletubeguide.dk/project/screencast-o-matic/
Powtoon EU Powtoon er verdens førende, mest brugervenlige og mest intuitive animationssoftware. Med Powtoon kan enhver oprette engagerende, animerede videoer med et professionelt udseende. En Powtoon-præsentation kan bruges til at støtte din fremlæggelse ved at du introducerer dit emne, viser din præsentation og inddrager derpå de vigtigste pointer til at tale om dit emne.
https://skoletubeguide.dk/project/powtoon/
VideoMixer Rediger videoer og tilføj: baggrundsmusik, effekter, animationer, transitions, tekst, Voice over og meget mere.
https://skoletubeguide.dk/project/videomixer/
Stop Motion Studio
Virker kun på smartphones/tablets!
Stop Motion Studio PRO erstatter FilmX som er udgået. Stop Motion Studio kan ikke bruges på computer, men kun på smartphones og tablets.
Stop Motion Studio er et stop motion program til iPads, hvor du sammen med eleverne kan lave fantastiske film – et billed ad gangen.
https://vimeo.com/383525134
Prezi Prezi er fantastiske præsentationer, men det er også video, infografik, projektopgaver, samarbejde og meget meget mere. Prezi byder på hele 3 forskellige indgangsvinkler til at præsentere indhold.
https://skoletubeguide.dk/project/prezi/
ExplainEverthing
Explain Everything er en app til bl.a. tablet, der fungerer som et digitalt whiteboard til videooptagelser. Du kan tegne, skrive, lave matematiske udregninger, tilføje tekst, dokumenter, video og fotos. Du kan altså lave video med et meget varieret indhold.
https://skoletubeguide.dk/project/explain-everything/
Soundation
Soundation er ikke til at komme uden om, når I vil arbejde med musik, lyd, mundtlighed, radioteater, indspilning og komposition. Soundation er oplagt til at producere podcasts med.
https://skoletubeguide.dk/project/soundation/
FindTheTune
Med www.findthetune.com på www.studietube.dk får studerende adgang til verdens bedste produktionsmusik repræsenteret ved Warner Chappell. Biblioteket rummer mere end 600.000 tracks og 250.000 lydeffekter, som kan støtte studerende i deres uddannelsesrejse.
https://skoletubeguide.dk/musiktjenesten-apollo-music-integreret-pa-skoletube/

Præsentationer, mindmaps m.m.

I denne sektion finder du guides til programmer, der kan excellerer i præsentationer.

Værktøj Beskrivelse + vejledning
ExplainEverthing
Explain Everything er en app til bl.a. tablet, der fungerer som et digitalt whiteboard til videooptagelser. Du kan tegne, skrive, lave matematiske udregninger, tilføje tekst, dokumenter, video og fotos. Du kan altså lave video med et meget varieret indhold.
https://skoletubeguide.dk/project/explain-everything/
H5P
Bag det kryptiske navn H5P finder du mere end 40 forskellige små geniale værktøjer, som I kan bruge til at lave quizzer, interaktive videoer og billeder, præsentationer og spil. H5P er på mange måder lidt anderledes end Skoletubes øvrige værktøjer. For H5Ps værktøjer lægger op til, at man laver et produkt, som modtageren skal interagere med. Det er altså ikke bare noget, man skal se, læse eller høre, men noget man skal klikke på, trække i, snakke til eller flytte med.
https://skoletubeguide.dk/project/h5p/
Thinglink
Thinglink kan måske bedst forklares ved at tage udgangspunkt i den direkte oversættelse af programmet navn; Ting - link. Det er et program, hvor man kan fra et billede kan indsætte eller linke til ting, sætte tekst på billedet, indlejre film- og musik-ting og meget andet. Hvor man altså kan lave et interaktivt billede, der rummer en samling af informationer og henvisninger. Med værktøjet Thinglink 360, som er en del af Thinglink, kan eleverne lave deres egne vr-fortællinger og oplevelsesrum.
https://skoletubeguide.dk/project/thinglink/
https://www.skoletube.dk/download.php?key=NjkyYjczNjY4Zjg1Y2JhNTJiN2M
https://skoletubeguide.dk/project/h5p/
Prezi
Prezi er fantastiske præsentationer, men det er også video, infografik, projektopgaver, samarbejde og meget meget mere. Prezi byder på hele 3 forskellige indgangsvinkler til at præsentere indhold.
https://skoletubeguide.dk/project/prezi/
VoiceThread
Virtuelt rum til kommunikation. En VoiceThread er et fælles (virtuelt) rum, som I kan bruge til at dele debatter, fremlægninger, introduktioner og kommentarer. Det er et ”klasseværelse” på nettet, hvor du fx kan lave en række oplæg på samme måde, som hvis du skulle vise eller fortælle noget på klassen.
https://skoletubeguide.dk/project/voicethread/
Padlet Padlet laver en fælles væg, hvor man kan være sammen om at dele oplevelser, erfaringer, meninger, materialer, informationer eller alverdens medier. Programmet er perfekt både til små hurtige aktiviteter og til grundige og længerevarende projekter - individuelt eller sammen med andre.
https://skoletubeguide.dk/project/padlet/
Mindmeister
Med MindMeister arbejdes med Mind Maps online. Man kan arbejde på det samme Mind Map flere ad gangen samtidigt - og hele tiden se, hvad andre har tilføjet eller fjernet. Med MindMeister kan I altså prøve kræfter med coorperative learning
https://skoletubeguide.dk/project/mindmeister/#
Flowcharts
Et program hvor man kan lave visuelle modeller, mind maps, diagrammer, hierarkier og meget mere.
https://skoletubeguide.dk/project/flowcharts/ 
AhaSlides
Med AhaSlides kan man oprette interaktive slideshows, hvor studerende kun med adgang til et link kan svare på spørgsmål som underviseren har forberedt på forhånd. Resultaterne tikker løbende ind på slide showet.
https://skoletubeguide.dk/project/ahaslides/ 

Billedredigering og andet visuelt arbejde

I denne sektion finder du guides til forskellige billedredigeringsprogrammer samt indenfor kodning, tegneserier m.m.

Værktøj Beskrivelse + vejledning
Photopea
Nærmest Photoshop i din browser. Billedbehandlingsprogram hvor du kan arbejde i lag.
Har du brug for at redigere billeder, arbejde i lag, lave kollager eller grafik, så kan værktøjet Photopea hjælpe dig.
https://www.studietubeguide.dk/photopea-2/
CodingLab
Coding Lab er visuel block programmering. Som en analogi til legoklodser handler visuel programmering om at sammensætte (lego)klodser af funktioner i en kæde af sammensatte funktioner. Altså en ”Scratch-agtig” programmering.
https://vimeo.com/showcase/5827207
Easel.ly
Super program til at arbejde med infografik. Brug bl.a. programmet til at arbejde med plakater, reklamer, inforgrafiks og kreativ tekstleg. Findes på til web og Ipad.
https://skoletubeguide.dk/project/easelly/
Book Creator
Virker kun I Chrome browser!
Book Creator er et værktøjsprogram, hvor man kan producere egne bøger med video, billeder og tekst. App'en kan fx bruges til livshistorier, oplevelser, dagbøger, arbejdsgange mv.
https://skoletubeguide.dk/project/bookcreator/
Tiki-Toki
Tidslinjeværktøjet Tiki-Toki er et særdeles anvendeligt værktøj der kan bruges til alt mellem himmel og jord. Først og fremmest udmærker værktøjet sig ved at rumme uendelige muligheder for inddragelse af forskellige formidlingsformer.
https://skoletubeguide.dk/project/tiki-toki/
PeoplePlotr
Med programmet Peopleplotr kan I lave de meste utrolige stamtræer og diagrammer. Det fascinerende ved disse stamtræer er, at de kan indeholde alverdens medier, tekster og links, og dermed være meget rige på informationer og oplevelser.
https://skoletubeguide.dk/project/peopleplotr/
Pixton EDU
Pixton er et forrygende værksted til at lave tegneserier med. Det kan både bruges til at lave de traditionelle streger på en række med, men det kan også håndtere større fortællinger.
https://skoletubeguide.dk/project/pixton/
CoSpaces
CoSpaces er en webside som lader dig opbygge din egen virtual reality! Byg dine egne objekter med geometriske figurer, fortæl historier eller opbyg en fantasiverden.
https://skoletubeguide.dk/project/cospaces
Studiesites Byg læringsmiljøer, hjemmesider og blogs via simpel drag and drop. Vælg mellem 800 forskellige temaer

Betingelser for brug

UCLs abonnement på Studietube består af en hovedaftale og en databehandleraftale. Disse aftaler dokumenterer alt omkring, hvordan Studietube håndterer/behandler institutionens data (både persondata og brugernes uploadede filer/data).

Læs meget mere om Studietube og sikkerhed hos laerit her

 

0 Kommentarer

Tilføj kommentar

Send mig en email når nogen besvarer denne kommentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Forrige Vejledning Sticky Notes backup og gendannelse
Næste Vejledning Studietube mail - bruges til deling af Prezi
Har du brug for hjælp? Kontakt IT-service