Studietube

Updated Apr 21, 2021

Studietube er en digital værktøjskasse der understøtter multimodal undervisning.

Værktøjerne er en mulighed for at producere andet indhold til fjernundervisning end flade filer.

Hvorfor virker Screencast ikke?

Hvis du får en fejl i Screencast, skal du geninstallerer. Følg denne vejledning

På Studietube kan du både producere portfolier og logbøger, redigere videofilm og billeder, skabe præsentationer, mindmaps, blogs, wikier, podcasts, skærmoptagelser og meget mere. Studietube tilbyder en enorm varietet i forhold til at vælge format eller form til dit indhold.

Studietube giver dig fuld adgang til, at skabe og producere i over 20 online værktøjer. Du får ubegrænset plads, så du let kan dele med underviserer og medstuderende.

Uanset hvad du arbejder på eller hvor og hvornår, så har du adgang via WAYF-login. 

Herunder har vi listet alle de digitaleværktøjer som Skoletube tilbyder. Til hver værktøj er trin-for-trin videovejledninger der klart og præsist viser, hvordan du anvender en specifik funktion.

 

Det kan virke overskueligt med så mange muligheder i første omgang, derfor vil vi fokusere på et par af værktøjerne, nemlig Padlet og Screencast O-matic.

Padlet

Hvorfor kan jeg ikke lave flere padlets uden at skulle betale?

Du er fejlagtigt logget ind med en freemium profil, ikke en skoletube/Studietubeprofil . Begrænsning, licens, ikke oprette flere.

Følg denne vejledning

Padlet laver en fælles væg, hvor man kan være sammen om at dele oplevelser, erfaringer, meninger, materialer, informationer eller alverdens medier. Programmet er perfekt både til små hurtige aktiviteter og til grundige og længerevarende projekter - individuelt eller sammen med andre.

Screencast O-matic

Screencast-O-matic er en skærmoptager så du kan lave en optagelse af det, som du ser på din skærm. Samtidig kan du forklare og fortælle, hvad du foretager dig undervejs. På Studietube finder du 2 skærmoptagere. Den ene, Screencast-O-Matic, bruges til computere og den anden, Screencastify, bruges til Chromebooks/chromebrowser

Find UCL's vejledning til at lave skærmoptagelser i Screencast-O-Matic her.

Screencastify

Dette program er et plug-in til Chrome-browseren. Det er gratis, nemt at bruge, og videoer gemmes i Google Drev (forudsætter at brugeren har en Google-konto). Det anbefales at bruge Screencat O-matic som underviser.

WeVideo

Redigering af video/produktion af video på web, tablet og smartphone. WeVideo på Skoletube er uden tvivl det bedste online videoredigeringsværksted i verden. Det kan utrolig meget, men er samtidig enkelt og brugervenligt.

Prezi

Prezi er et online præsentationsværktøj, der på mange måder minder om PowerPoint  og så alligevel ikke. Hvor man i PowerPoint bladre i slides, så har man i Prezi én stor form for opslagstavle. Hele siden rummer den samlede præsentation, så man er ikke tvunget til at lave en lineær fortælling som i PowerPoint

Photopea

Photoshop i din browser. Billedbehandlingsprogram hvor du kan arbejde i lag.

Har du brug for at redigere billeder, arbejde i lag, lave kollager eller grafik, så kan værktøjet Photopea hjælpe dig.

CodingLab

Coding Lab er visuel block programmering. Som en analogi til legoklodser handler visuel programmering om at sammensætte (lego)klodser af funktioner i en kæde af sammensatte funktioner. Altså en ”Scratch-agtig” programmering.

CoSpaces EDU

CoSpaces EDUer et websted, der giver dig mulighed for at opbygge din egen virtuelle virkelighed! Byg dine egne objekter ud fra geometriske figurer, fortæl historier eller skab en fantasiverden

H5P

Bag det kryptiske navn H5P finder du mere end 40 forskellige små geniale værktøjer, som I kan bruge til at lave quizzer, interaktive videoer og billeder, præsentationer og spil. H5P er på mange måder lidt anderledes end Skoletubes øvrige værktøjer. For H5Ps værktøjer lægger op til, at man laver et produkt, som modtageren skal interagere med. Det er altså ikke bare noget, man skal se, læse eller høre, men noget man skal klikke på, trække i, snakke til eller flytte med.

Book Creator

Virker kun I Chrome browser! Book Creator er et værktøjsprogram, hvor man kan producere egne bøger med video, billeder og tekst. App'en kan fx bruges til livshistorier, oplevelser, dagbøger, arbejdsgange mv.

Pixton

Pixton er et forrygende værksted til at lave tegneserier med. Det kan både bruges til at lave de traditionelle streger på en række med, men det kan også håndtere større fortællinger.

PixtonEDU

Pixton er en lidt mere brugervenlig Eduversionaf pixton, hvor der er flere skabeloner, samt mulighed for at mikrofondiktere dialoger m.m.

Tiki Toki

Tidslinjeværktøjet Tiki-Toki er et særdeles anvendeligt værktøj der kan bruges til alt mellem himmel og jord. Først og fremmest udmærker værktøjet sig ved at rumme uendelig muligheder for inddragelse af forskellige formidlingsformer.

easelly

Super program til at arbejde med infografik. Brug bl.a. programmet til at arbejde med plakater, reklamer, inforgrafiks og kreativ tekstleg. Findes på til web og Ipad.

Voicethread

Virtuelt rum til kommunikation. En VoiceThread er et fælles (virtuelt) rum, som I kan bruge til at dele debatter, fremlægninger, introduktioner og kommentarer. Det er et ”klasseværelse” på nettet, hvor du fx kan lave en række oplæg på samme måde, som hvis du skulle vise eller fortælle noget på klassen.

Soundation

Soundation er ikke til at komme uden om, når I vil arbejde med musik, lyd, mundtlighed, radioteater, indspilning og komposition. Soundation er oplagt til at producere podcasts med.

PeoplePlotr

Med programmet Peopleplotr kan I lave de meste utrolige stamtræer og diagrammer. Det fascinerende ved disse stamtræer er, at de kan indeholde alverdens medier, tekster og links, og dermed være meget rige på informationer og oplevelser.

Explain Everthing

Explain Everything er en app til bl.a. tablet, der fungerer som et digitalt whiteboard til videooptagelser. Du kan tegne, skrive, lave matematiske udregninger, tilføje tekst, dokumenter, video og fotos. Du kan altså lave video med et meget varieret

Mindmeister

Med MindMeister arbejdes med Mind Maps online. Man kan arbejde på det samme Mind Map flere ad gangen samtidigt - og hele tiden se, hvad andre har tilføjet eller fjernet. Med MindMeister kan I altså prøve kræfter med coorperative learning

Kontekst

Et sted til dine helt egne private Indlæg, Noter, Samlinger, Refleksioner og aflevering på din helt egen kanal.

Du kan derefter selvbestemme hvornår de skal deles på andre kanaler, læringsplatform, mail eller SMS

Hør mere om Kontekst her

Slideshows

Præsenter billeder understøttet med musik

Få en præsentation og idéer  her

Flowcharts

Lav modeller, mindmaps, mock ups, skemaer, infografik og virkelig meget andet.

Med Flowcharts kan du “tegne” det hele med assets, farver og forbundne linjer

Få en præsentation og Didaktiske idéer af Flowcharts her

Videovejledning:

FlowCharts

Ahaslides - en tro "kopi" af Mentimeter

Ahaslides er interaktive slideshows, hvor underviseren kan interagere med studerende via spørgsmål.

Stil mange forskelige spørgsmålstyper og start konstruktive diskussioner og dialoger med elever og studerende.

Få en præsentation og Didaktiske idéer af AhaSlides her

Videovejledning:

AhaSlides

FindTheTunes

Musiktjenesten Apollo Mucis integreret på Studietube.

Apollo Music står bag www.findthetune.com hvorfra der er adgang til noget af verdens bedste produktionsmusik repræsenteret ved Warner Chappel samt vintagearkivet DeWolf. Biblioteket rummer mere end 600.000 tracks og 250.000 lydeffekter- Musiktjenesten Apollo Mucis integreret på Studietube

Se en præsentation af FindTheTune her

Betingelser for brug

UCLs abonnement på Studietube består af en hovedaftale og en databehandleraftale. Disse aftaler dokumenterer alt omkring, hvordan Studietube håndterer/behandler institutionens data (både persondata og brugernes uploadede filer/data).

Læs meget mere om Studietube og sikkerhed hos laerit her

 

Lav modeller, mindmaps, mock ups, skemaer, infografik og virkelig meget andet. Med Flowcharts kan du “tegne” det hele med assets, farver og forbundne linjer

Ahaslides er interaktive slideshows, hvor underviseren kan interagere med studerende og elever via spørgsmål.

Stil mange forskelige spørgsmålstyper og start konstruktive diskussioner og dialoger med elever og studerende.

Brug indholdsfortegnelsen herunder for at navigere i videokurset.

Previous Vejledning Webex Meetings - Installation på Windows
Next Vejledning Studietube mail - bruges til deling af Prezi

Har du brug for hjælp?

Kontakt IT-service