UCL Guides DK

Office 365

Opdateret

Gratis Office 365 til ansatte og studerende

Ansatte og studerende kan downloade og installere Office 365 på deres private pc og/eller Mac. Office 365 må installeres på 5 enheder. Programpakken er gratis, så længe du er ansat eller studerende hos UCL. UCL yder ingen support på programpakken, og den må ikke installeres på en UCL-pc.

På en Chromebook kan man ikke installere Office 365. Her logger man på samme portal som ved installation på en pc og bruger programmerne direkte fra portalen.

Har du en anden Office 365 installeret, kan du nøjes med at logge på med brugernavn og adgangskode (se nedenfor). Har du en anden version af Office installeret, skal den afinstalleres, inden du installerer Office 365.

Installation

Her er vist, hvordan installationen ser ud på en pc.

Hvis du er studerende, skal du logge på med dit [email protected]. For de fleste studerende er det det samme som e-mailadressen. Alt efter hvornår du er oprettet i systemet, vil det fx være enten [email protected] eller [email protected]

Hvis du er ansat, skal du ikke logge på med din e-mailadresse, men med dit [email protected], fx [email protected]

Adgangskoden er den samme som du bruger til UCL-mail og itslearning.

Hvis du har problemer med at logge på eller problemer med funktionaliteten af Office 365, kan det skyldes, at du har en for kort eller lang adgangskode. Adgangskoden skal være på mellem 8 og 16 tegn, og den må ikke indeholde æ, ø eller å.

Klik på den lille pil til højre for "Installér Office" og vælg "Office 365-apps".

Her er vist, hvordan det ser ud i Internet Explorer. Hvis du bruger en anden browser, ser det anderledes ud. Klik på Kør for at installere programpakken.

Installationen forberedes - vent!

Installationen er i gang - vent!

Office 365 er nu installeret.  Klik på Luk.

Aktivering og deaktivering

Når man følger ovenstående installationsvejledning, bliver Office 365 automatisk aktiveret. Når Office-programmerne bruges, vil de automatisk gå på internettet og kontrollere, om licensen stadig er aktiv. Hvis programmet uden held har forsøgt at kontrollere licensen i 30 dage, vil licensen blive deaktiveret. Det er derfor vigtigt, at computeren jævnligt er på internettet, mens du bruger et Office-program.

Hvis du får en advarsel om denne lyserøde bjælke, hvor der står, at programmet ikke er blevet aktiveret, skal du klikke på "Activate" i højre side af bjælken.

Du bliver så bedt om brugernavn og adgangskode (samme som du bruger ved installation - se ovenfor).

Hvis du forsøger at installere Office-pakken på flere computere, end du har licenser til, får du en dialogboks, der gør opmærksom på det. Det kan fx ske, hvis du udskifter sin pc flere gange. Klik på "Deactivate one" for at komme til siden, hvor du kan deaktivere en licens. Når du har deaktiveret en licens, kan du bruge den igen.

Hvis du forsøger at installere Office-pakken på flere computere, end du har licenser til, får du en dialogboks, der gør opmærksom på det. Det kan fx ske, hvis  udskifter sin pc flere gange. Klik på "Deactivate one" for at komme til siden, hvor du kan deaktivere en licens. Når du har deaktiveret en licens, kan du bruge den igen.

OneNote

UCL tilbyder ikke OneDrive sammen med Office 365. Derfor skal OneNote forbindes til en privat OneDrive, som du har via sin private Microsoft konto, fx @outlook, @hotmail eller @live.

Når du ikke længere er ansat eller studerende

Når du ikke længere er tilknyttet UCL, vil Office 365 automatisk blive deaktiveret og vil derfor ikke længere kunne bruges. En ny Office-pakke kan købes og installeres på http://www.microsoftstore.com.

Dokumenter, som er gemt på pc'en vil ikke blive slettet, og de vil stadig kunne åbnes og bruges med en ny Office-pakke.

0 Kommentarer

Tilføj kommentar

Send mig en email når nogen besvarer denne kommentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Forrige Vejledning Microsoft Azure
Næste Vejledning Billedbehandling med Microsoft Office
Har du brug for hjælp? Kontakt IT-service